Backup

Hur vanligt är det att man inte tänker på att kopiera ut data på USB minnet eller externa disken? Ganska vanligt efter vad våra företagskunder säger. Om inte förr, så blir det ofta aktuellt efter en datakrasch och efterföljande kontakt med oss för framplockning av data eller dataräddning. Då ska vi inte ens nämna risken att få in krypteringsvirus i hela företagsnätverket, vågar någon inte ha en rejäl backup numera? Vi hör om både kommuner, myndigheter och stora företag som ibland fortfarande inte har tänkt hela vägen, men det betyder inte att ert företag behöver vara ett av dem.

 
Vi har tagit fram en lösning som är baserad på automatisk backup, filsynkronisering via internet, en programvara installeras på datorn eller servern och synkroniseringen av data sker en gång per dygn. Sedan har vi gått ett steg längre.

Vi har uppfattat att det kanske inte fungerar optimalt ändå alltid och har gjort vår backup övervakad. Det innebär att vi håller koll på utrymmet och att backupen fungerar, dvs. att datorerna eller servern har återkommande kontakt med våra system. I abonnemangen ingår automatisk uppgradering av utrymmet efter ert datalagringsbehov.

Systemet passar också bra för företag med externa säljare eller tekniker ute på fältet, datorer kan vara var som helst. Ni kommer igång väldigt snabbt, beställ, ni får en fil att installera, ställ in filer och mappar, klart. Vi hjälper er först hela vägen till att backupen kör och sedan under hela tiden ni har vår tjänst.

Prissättningen är enkel, för hela tjänsten betalar ni en låg fast summa per GB data, det är allt. ALLT alltså, ni betalar inte för filversioner eg. inkrementella backuper tagna vid olika datum, ni betalar bara för den data ni gör backup på, detta är unikt i branschen. Prova en riktigt smart och supermodern backup idag, ni kommer garanterat att bli nöjda!

I abonnemangen för företag ingår automatisk uppgradering av utrymmet efter datalagringsbehov. Utrymmet tar inte slut när man minst anar och är en andra viktig punkt som vi ofta ser ute på företag, backuputrymmet är fullt, backupen kör men kommer inte att fungera fullt ut då den behövs.

En tredje viktig punkt är versionshantering av backuper och en fjärde är förmågan att endast ta backup på den delen av stora filer som ändras ofta till exempel outlookfiler. Tekniken som kallas delta bryter ner stora filer i mycket mindre delar, block, som sedan jämförs och tas backup på om de har ändrats.

 

Funktioner:

 • Snabb återställning - ger er möjlighet att starta en återställning av en fil inom 10 sekunder.
 • Programvara skriven i C++ - inga tunga .NET eller Java-moduler tynger ner datorn.
 • True Delta Backup - skicka bara förändringsdata på block-nivå. Ger riktigt låg bandbreddsförbrukning och blixtsnabba backuper.
 • True Delta Restore - jämför med filen som redan finns på disken och hämtar bara de små delar som skiljer sig åt.
 • Små filer packas i större block - för att maximera överföringshastigheten. Backupklienten kan hantera 1000-tals filer per sekund.
 • Alla plugins ingår - systemtillstånd, mappar & filer, nätverksenheter, MS SQL, MS Exchange, Oracle SQL, MySQL, Sharepoint)
 • Betala bara för det ni använder - inget behov att knyta upp sig i långa avtal.
 • Betala endast per GB data - oavsett hur mycket data som lagras.
 • Windows, Linux, OSX och BSD
 • Hög kryptering - all data skickas och lagras krypterat (från 128-bitars AES upp till 448-bitars Blowfish)
 • Obegränsad lagringsmängd - oavsett hur mycket data ni har kan ni använda den här backupen. Data sprids över flera lagringsservrar.

 

Enmansföretag? Då blir du garanterat överraskad över priset för en så professionell och innehållsrik tjänst!