Vi får idag räknas till ett mycket väletablerat företag i databranschen . Vår vision och affärsidé från start var att hjälpa företag och privat personer med allt vad datorer, nätverk, servrar och internet relaterat heter, vi menar allt, både nu och då. Vi såg och hörde att många hade olika behov och behövde lösningar från flera håll, men som ofta tvingades leta runt hos olika leverantörer, ibland helt utan svar. Vår inställning har inte ändrat sig 20+ år senare, däremot har vi skaffat oss 20 års mer erfarenhet. Texter och beskrivningar här på vår webplats skojar vi ibland till det lite med och det kan bli talspråk, samtidigt ska man komma ihåg att vi allihop kommer från multinationella storföretag med miljardomsättningar

1992
Redan då startade vi, långt innan internet fanns i var mans hem och företag.

1995
Webhotell igång och egen webshop skriven i programmeringsspråket Perl, väldigt torftig jämfört med responsive design kan man säga… och fortfarande cirka fyra år kvar till att svenska folk & företag kopplar upp sig mer allmänt på internet.

2000
Egen serverdrift startas, lite blygsam i början förstås men det finns fasta punkter. En är att allt ska vara eget, inga mellanhänder. Webhotell och epost

2002
Serviceställe och butik startas i Vellinge, strax utanför Malmö. Självklart säljer vi nya datorer, servrar och tillbehör också. Faktumet att vi verkligen bryr oss om v a d vi säljer, att allt håller en bra till hög kvalitet gör att vi har en näst intill obefintlig reklamationsnivå vilket naturligtvis uppskattas högt av våra kunder, den enkla detaljen att grejorna faktiskt fungerar.

2006
Vi finns nu hos de flesta av de största IT-distributörerna och kan leverera i princip vilken hårdvara som helst, är störst i norden på AVG antivirus och utökar vår egen IT-drift. Vi köper ‘egen’ fiber som grävs ner från Malmö till Vellinge med gigabitkapacitet och är ett av de få företag i kommunen som har fiberanslutning förutom Vellinge Kommun själva förstås. Vi hanterar vår egen DNS, IP-nät, reverse-DNS direkt från RIPE mm,  enkelt uttryckt styr vi vår tekniska driftmiljö minst lika säkert som de största i branschen.

2011
För länge sedan har vi växt ur den lilla lokal vi startade i, hörn-lokalen i det speciella ‘tornhuset’ som det kallades blev ledig, och vi slog till direkt.

2012
Många trevliga möten och närmare 2500 kunder och företag med återkommande serviceärenden, försäljning och driftuppdrag senare känner vi att vi verkligen gör en insats. Vårt samarbete med Visma och Mamut fördjupas. Vi ser och hejar glatt på utvecklingen av Mamut som tar ett stort skutt framåt med Vismas kraft. Supporten i Växjö är bara superbra och det händer saker.

2013
Här startar en omvandling för oss och en mer specialiserad inriktning mot företag. Molntjänster fortsätter att öka, (vi har alltså redan haft delar av molntjänster i över tio års tid) fler och fler ser potentialen med fasta förutsägbara kostnader för IT-driften samt det enkla hanterandet utan egen hårdvara men med full insyn i samtliga processer och full access. Vi agerar företagens IT-avdelning och ser oss som en naturlig del av verksamheten och rapporterar oftast direkt till styrelse/VD som en egen enhet.

2014
Omvandlingen fortskrider och fler företag ansluter. Vi visar IT-lösningar i vårt showroom där vi även utbildar i främst affärssystem. Vår fjärrskrivbord serverlösning säljer mycket bra, en total lösning för företag från cirka tre personer och uppåt där ingen egen fysisk server behövs, och där datorerna på företaget är tomma på information, alltså inga bekymmer med systemkrascher eller backup. En internetanslutning är vad som behövs, sedan jobbar man var man vill, i annat land till och med. Vi har specialiserat oss på server i molnet och andra molntjänster, Mamut affärssystem och dataräddning där vi blivit riktigt vassa. Vi är er nya IT-avdelning om ni vågar satsa på oss.

2015
Office 365 , sharepoint , onedrive ,  azure och fler begrepp är ord och tjänster som engagerar och enkelheten styr. Utbudet ökas hela tiden på, vi kan vara en ultramodern eller traditionell IT partner, eller kanske en blandning? Vi rattar er, våra kunder rätt, föreslår och anpassar efter behov, smak, plånbok och framför allt efter effektivitet vilket faktiskt inte behöver vara alternativet som lyser starkast till en början. Fällor finns överallt och vi använder vår långa erfarenhet av främst stora företag och vårt sunda förnuft tillsammans med er och når alltid en bra lösning.

2016
Kontroll av att datorer, telefoner, plattor, paddor, servrar och företagsnät fungerar som de ska blir viktigare hela tiden. Vi ligger väl framme med lösningar, vi kan se om en dator bland tusen andra har problem, kanske ett virus har drabbat den, om någon viktig tjänst på en server har slutat fungera eller om Annas Iphone, Android eller Windows phone plötsligt blir stulen och snabbt behöver låsas eller raderas helt. Kanske behövs IMEI och ICCID koden. Vi har helt enkelt koll och med en tjänst som inte kostar många kronor per enhet.